Nagy munkaszélességű kasza-kombinációk

Gyártó: Oy ELHO Ab, Finn Köztársaság

 

Az ELHO nagy munkaszélességű fűkasza-kombinációi maximális hatékonyságot kínálnak, a termény minőségének csökkenése nélkül!

 

NM9000                 ütőujjas vagy gumihengeres szársértővel

NM9000 Sideflow ütőujjas vagy gumihengeres szársértővel, csigás rendösszesítővel

NK 9100                 szársértő nélkül

 

Az Arrow 9000 Delta tipust a kaszálást bérmunkában végzők számára fejlesztették.Nagy munkateljesítményű gép, optimális súlyelosztással, kiváló kezelhetőséggel és az ELHO Hydro Balance tehermentesítő-csillapító rendszerével.Közepes teljesítményű traktorokkal is kiváló munkateljesítményt nyújt.

 

NM10500                  - ütőujjas szársértővel

NM10500 Sideflow  - ütőujjas szársértővel, csigás rendösszesítővel

Az ELHO NM10500  pillangó-kaszája kiválóan alkalmas nagy területek kaszálására, kényelmes, és egyszerű kezeléssel, kiemelkedő minőségű takarmány minőséggel!

Az NM10500Delta egy ELHO NM3700 frontkaszával együtt, verhetetlen kombinációt alkot!A gép munkaszélessége 9,4 - 10,5 m között állítható.

A nagy területek kaszálásának egyszerűnek, pontosnak és hatékonynak kell lennie.Jobb ha a kezelő csak a haladásra figyelhet, ahelyett hogy a beállítások állandó módosításávall kelljen foglalkoznia.Az ELHO a 10500 Delta géppel erre kínál megoldást.

Az NM10500 D az ELHO kovácsolt acél ütőujjas szársértőjével kerül forgalomba.A félkör profilos ujjak hosszirányú repedéseket hoznak létre a növény szárán, ezáltal gyorsabb és egyenletesebb száradást eredményeznek.

Az ELHO Opus elektronikus kezelőegységgel a gép működtetése rendkívül egyszerű és pontosana felhasználó igényeihez igazítható.Például: ívmenetek kaszálásakor, az Opus a gépen levő GPS adatai alapján,  automatikusan állítja a jobb vagy bal oldali vágóegységeket(vagy mindkettőt) a tökéletes átfedés érdekében.

Fordulóknál a front egység egy gombnyomással kiemelhető vagy llengedhető, és a GPS jelek alapján az Opus a hátsó egységeket ugyanabban a vonalban emeli ki vagy engedi le.

Szintén az Opus egységgel állíthatja be a gép munkaszélességét 9,4 - 10,5 m között.

A gép vágóegységei egymástól függetlenül kiemelhetők.

A 105000 Delta az ELHO díjnyertes hidro-pneumatikus tehermentesítő rendszerének (HidroBalance) továbbfejlesztett változatával, az AutoBalance rendszerrel szerelt.Az Opus-on keresztül a rendszer automatikusan állítja a vágóegységek tehermentesítését a területi viszonyoknak és a haladási sebességnek megfelelően.Ennek a rendszernek köszönhetően nagy betakarítási sebesség érhető el, kisebb fogyasztás és talajterhelés, valamint tisztább takarmány mellett.

A gép az ELHO HydroActive ütközésbiztosító rendszerével szerelt. Akadály esetén a vágórész elmozdul hátrafelé és ezzel egy időben a rendszer kiemeli, majd az akadályon átjutva automatikusan visszaáll munkahelyzetbe.

Az Opus egység emellett folyamatosan ellenőrzi a fő hajtás egységek hőmérsékletét és figyelezteti a kezelőt ha rendellenes túlmelegedést észlel.

Azoknak a felhasználóknak akik a kaszálást nagy területeken vagy bérmunkában végzik, az ELHO NM10500Delta tökéletes választás lehet!

NM10500 D SideFlow

Ütőujas szársértővel szerelt gép.

Az NM10500Delta rendelhető az ELHO csigás rendösszesítőjével - SideFlow -  is.

Ezzel a megoldással a termény egy rendre összesíthető, vagy a Sideflow fedeleinek nyitásával - állítható szélességű - szőnyegrendre rakható.

A csigás anyagtovábbítás nagy mennyiségű anyagnál is egyenletes rendet hoz létre, mely könnyebben silózható.

Túlterhelés( túl nagy anyagmennyiség) esetén a fedelek automatikus nyitása védi a gép mechanikus elemeit a sérüléstől.

NK 10700 Sideflow  szársértő nélkül, csigás rendösszesítővel

Az ELHO NK 10500 Delta szársértő nélküli kasza-kombináció tartalmazza az NM10500 Delta minden műszaki megoldását - és még többet is!

Az ELHO legújabb fejlesztésű, szársértő nélküli pillangó kaszája! 

Az ELHO NK10700 D pillangó-kaszája kiválóan alkalmas nagy területek kaszálására, kényelmes, és egyszerű kezeléssel, kiemelkedő minőségű takarmány minőséggel!

Az NK10700D egy ELHO NK3300F frontkaszával együtt, verhetetlen kombinációt alkot!A gép munkaszélessége 9,4 - 10,7 m között állítható.

A nagy területek kaszálásának egyszerűnek, pontosnak és hatékonynak kell lennie.Jobb ha a kezelő csak a haladásra figyelhet, ahelyett hogy a beállítások állandó módosításávall kelljen foglalkoznia.Az ELHO a 10700 D géppel erre kínál megoldást.

 Az ELHO Opus elektronikus kezelőegységgel a gép működtetése rendkívül egyszerű és pontosana felhasználó igényeihez igazítható.Például: ívmenetek kaszálásakor, az Opus a gépen levő GPS adatai alapján, automatikusan állítja a jobb vagy bal oldali vágóegységeket(vagy mindkettőt) a tökéletes átfedés érdekében. Fordulóknál a front egység egy gombnyomással kiemelhető vagy llengedhető, és a GPS jelek alapján az Opus a hátsó egységeket ugyanabban a vonalban emeli ki vagy engedi le. Szintén az Opus egységgel állíthatja be a gép munkaszélességét 9,4 - 10,7 m között.

A gép vágóegységei egymástól függetlenül kiemelhetők.

A 10700 D az ELHO díjnyertes hidro-pneumatikus tehermentesítő rendszerének (HidroBalance) továbbfejlesztett változatával, az AutoBalance rendszerrel szerelt.Az Opus-on keresztül a rendszer automatikusan állítja a vágóegységek tehermentesítését a területi viszonyoknak és a haladási sebességnek megfelelően.Ennek a rendszernek köszönhetően nagy betakarítási sebesség érhető el, kisebb fogyasztás és talajterhelés, valamint tisztább takarmány mellett. A gép az ELHO HydroActive ütközésbiztosító rendszerével szerelt. Akadály esetén a vágórész elmozdul hátrafelé és ezzel egy időben a rendszer kiemeli, majd az akadályon átjutva automatikusan visszaáll munkahelyzetbe. Az Opus egység emellett folyamatosan ellenőrzi a fő hajtás egységek hőmérsékletét és figyelezteti a kezelőt ha rendellenes túlmelegedést észlel.

Azoknak a felhasználóknak akik a kaszálást nagy területeken vagy bérmunkában végzik, az ELHO NK10700Delta tökéletes választás lehet!

 

Side Flow csigás rendösszesítő

Az ELHO új fejlesztésű csigás rendösszesítőjével megoldható a levágott terményt egy, középső rendre helyezni.A kihordószerkezet kb. 20 kW teljesítményt igényel.

A ház fedeleinek nyitásával terített rend is létrehozható, ilyenkor a csiga a gép mögé helyezi a terményt.

 

Típus Arrow NM 9000 DeltaArrow NM10500 Delta
Munkaszélesség (cm)900940-10500
Szállítási szélesség (cm)300320
Hydro-Balance hidraulikus tehermentesítésszériaszéria
Vágótárcsák száma (db)1618
Vágótárcsák fordulata (1/p.)31003100
Behajtó fordulat (1/p.)10001000
Szársértő rotor szélessége (cm)2×2052×216
Szársértő rotor fordulata10001000
Hárompont csatlakoztatás3P kat.,3N,33P kat., 3N,3
Szársértő rotor kovácsolt acél ütőujjakkalszériaszéria
Ellenkésszériaszéria
Traktor igény(kW)Min./max.:140/180
TLT teljesítmény igény (kW)120-150200-250
Traktor igény (kg)5500
Önsúly(kg)25002900
pageup