Vontatott bálacsomagolók

Gyártó: Oy ELHO Ab, Finn Köztársaság

Sideliner 1520 M/1520A

 Az ELHO-nak több évtizedes tapasztalata van a bálacsomagolók gyártásában.Gépeit elsősorban skandináviai felhasználási körülmények közé tervez, ahol különösen fontos hogy a becsomagolt bálák a legszélsőségesebb időjárási viszonyok között is megőrizzék a termény minőségét. Ezek a gépek, egyszerű, jól kezelhető konstrukciójukkal, magas műszaki színvonalukkal teszik az ELHO-t a világ egyik vezető bálacsomagoló-gyártójává.

 Bowdenvezérlésű és automata működtetésű típusok

- Ez az egyszerű és erős kialakítású gép évtizedek óta népszerű a felhasználók körében.

- Az alacsony építési konstrukció kiváló stabilitást biztosít a gépnek a beemelés,a csomagolás és a legördítés során.

- A beemelő karok automatikusan helyezik a bálát a csomagolóasztal közepére.A terhelés a kerekek és a traktor között oszlik meg.

 Az ELHO Sideliner 1520 egy megfizethető és megbízható,vontatott bálacsomagoló.A kijelző, a fóliavágó és a megújúlt orbitális csomagolórendszer teszik ezt a gépet kiváló választássá. A Sideliner1520 típust két változatban gyártják: bowdenes-manuális vezérlésű 1520M és az automatizált vezérlésű 1520A.

  Az automata 1520A betöltése kétféle módon végezhető: Automata bálabeemelés, csomagolás,bálalegördítés vagy a beemelés-legördítés végezhető egy könnyen kezelhető joystick karral is.Az ELHO ebből a típusból több ezer darabot gyártott és értékesített már,a felhasználók legnagyobb megelégedésére.

  A gépek csomagolóasztala erős kialakítású, három darab lánchajtású görgővel amit 9 darab csúszásgátló szalaggal láttak el. A csomagolóasztal közvetlenül az alvázhoz csatlakozik, ami alacsony betöltési, csomagolási és legördítési magasságot eredményez. Az alacsony súlypont miatt a gép, lejtős területen is megőrzi stabilitását. A beemelőkarok biztosítják hogy a bála a csomagoló- asztal középpontjára kerüljön, megfelelő helyzetben. A súly, a csomagolás alatt egyenletesen oszlik meg a gép kerekei és a traktor között. A bálát négy támasztógörgő tartja a megfelelő pozíció- ban.

 Az alacsony legördítési magasság miatt a bála csomagolása nem sérül,még kedvezőtlen talajfelületen sem. A jó minőségű szenázs előfeltétele a légmentesen záró fóliaborítás. Az asztal és a karok hidraulikusan összehangolt hajtásának köszönhetően, az átlapolások mindig egyenletesek. Az előfeszítők tartják a fóliát mindíg feszesen a csomagolás során. A hidraulikus vágóegység tiszta vágást biztosít és előfeszíti a fóliát a következő bála csomagolására.

 

Sideliner 1650M

 

 A Sideliner 1650 csomagolók a bálát a frontoldalon emelik be, ezért kisebb területeken is könnyen használhatók.A beemelőtárcsák nem húzzák a talajon, így a tarló sem sérül és nem kerül föld a csomagolóasztalra a bálával együtt. Ez a magas minőségű, tiszta takarmány előállításának egyik feltétele.

- A gép működtetése bowdenekkel vezérelhető, a traktor kabinjából. A csomagolható bálaméret: 1,1 - 1,6 m. Szériaszerűen egytengelyes kivitelben készül, de rendelhető kéttengelyes boogie futóművel is. A széles, alacsony nyomású abroncsok és az egyenletes súlyelosztás tartják a gépet stabilan, nedves csúszós talajon is. a bogie fútómű kimé- letesen fordul a tarlón szűk fordulókban.

- A két darab 750 mm-es fóliaelőfeszítő gyors csomagolást biztosít. A fóliavágó felemeli a fóliát, szilárdan megtartja ezzel minimálisra csökkenti a fólia szakadásának lehetőségét.A feszítőegység követi a fólia felület- ét és egyenletes feszességet biztosít a tekercsen levő fólia mennyiségétől függetlenül.A monitoron könnyen követhető hogy mikor éri el a kivánt rétegszámot emellett kijelzi a csomagolt bálák számát.

- Az erős bálaemelő hengerrel 1200 kg- os bálát is a gépre emelhet, az opciós második hengerrel ez 1600 kg-ig növelhető.Az emelőhenger közvetlenül az alvázhoz van csatlakoztatva,így a súly beemeléskor is egyenletesen oszlik el.

- A gép különösen erős alvázát a Finn Műszaki Kutatóintézettel együttműködve, számítógépes szimulációt és terheléses vizsgálatokat alkalmazva fejlesztették ki.

A Sideliner 1650A típus közvetlenül bálázógép mögé csatlakoztatható, ezzel jelentős költséget és időt takaríthat meg.

 

Sideliner 1680A

 

Teljesen automatizált csomagolás a beemeléstől a legördítésig.

- A Sideliner 1680 kiválóan alkalmas nagy méretű - 1,7 m átmérőig - bálák csomagolására.

- Szériában kettős szatellit csomagolókarral és 1200 kg beemelőképességű karokkal szerelt. Az opciósan rendelhető második beemelőhengerrel a maximális bálatömeg 1600 kg-ra növelhető.

- A teljesen automatikus működésű Sideliner 1680A, érzékeli a bálát a talajon, ráemeli a csomagolóasztalra, becsomagolja, és a folyamat végén a kezelő döntheti el hogy legördíti a bálát vagy a gépen hagyja.

- A bála beemelése automatikusan elkezdődik amikor az emelőkarokon levő szenzorok érzékelik a bálát.Az új Sideliner 1680A típus nagyon rugalmas kialakítású, a csomagolható bálaméret 1,1 -1,8 m között változtatható.

- Alapfelszereltségéhez tartoznak az olajátfolyás-szabályozó szelep,a sárvédők, a köz- úti világítás,emellet még sok hasznos kiegészítővel felszerelhető.Mivel a gép közvetlenül bálázó után is csatlakoztatható és működtetéséhez egy kezelő is elég, így ezzel a géppel rengeteg költséget és időt takaríthat meg.

- A Sideliner 1680A bálázó utáni csatlakoztatása egy egyszerű mechanikus csatlakoztatással megoldható. Az így létrehozott gépkapcsolat együttes használatá- val jelentősen csökkentheti a munkavégzés költségét és időtartamát, növelheti hatékonyságát a takarmány minőségének megőrzése mellett.A gép teljesen automatikusan elvégzi a csomagolást amint a bála kikerül a bálázókamrából. A csomagoló automatikus vezérlését mágneses érzékelők és elktro-hidraulikus elemek végzik.

- A fóliázó egység indítása és működése fokozatmentesen történik a fólia sérülésének veszélye nélkül.A csomagolási folyamat a következő lépésekben megy végbe: - az elektro-hidraulikus szelepek folyamatosan szabályzott olajmennyiséget juttatnak a hidro- motorokhoz - a helyzetérzékelő szenzorok biztosítják a fólia tiszta vágását, és a fóliázókarok megfelelő helyzetét a bála beemelésekor és legördítésekor - ha az egyik fólia tekercs elfogyna az érzékelők értesítik a kezelőt a kabinban levö monitoron keresztül, és a csomagolás folytatódik egy fóliával.Ha mindkét tekercs üres, a fóliázókarok megállnak.Az új tekercsek felhelyezése után a kezelőnek csak az Auto-Start gombot kell meg- nyomni és a csomagolás automatikusan folytatódik.

- Minden csomagolási részfeladat elvégezhető a kezelőpanelen levő kapcsolókkal is.Ha a csomagoló gép bálázóhoz van csatlakoztatva, a beemelés folyamán a bála súlya egyenletesen oszlik meg a gépek között és nem a bálázót terheli.

 

Silomatic 1010

 

  A vontatott silomatic 1010, az ELHO legnagyobb darabszámban gyártott és eladott báacsomagolója, évtizedek óta. Az erős alváz, asztal és emelő- keret lehetővé teszik egyszerre két bála szállítását és a forgatóasztal asszimetrikus elhelyezése biztosítja a gép stabilitását.

- A Silomatic 1010 két hosszú, lánccal hajtott forgató hengerrel szerelt amelyek hajtása mechanikusan összehangolt a bála forgatásával. A széles abroncsok biztosítják az alacsony talajnyomást és megfelelő stabilitást csúszós talajon is. A beemelő keret oldalán a futómű részlegesen beépített ami szintén javítja a gép stabilitását.

- Az ELHO Silomatic igazán sokoldalú - csomagol haladás közben, könnyen használható a terület szélein is vagy stabil gépként telepen is. Kiváló minőségű takarmány a legjobb költséghatékonyság mellett

- Az ELHO Silomatic 1010 fóliázó biztonságos és hatékony megoldás. Az egyik bála fóliázása közben a gép a segédkeretére felvehető és tárolható a következő amíg a tárolási helyre ér.

 

Típus1520M1520A1650A1680ASilomatic 1010
Vezérléskábelautomataautomataautomatakábel
Monitorszériaszériaszéria
Teljes hossz (m)4.24.24.54.53.5
Szélesség (m)2.52.52.32.782.35
Magasság (m)2.72.72.853
Bála átmérő (m)1,0-1,51,0-1,41,0-1,61,0-1,81,2-1,5
Fólia-előfeszített,Alu(db×szélesség)1×7501×7502×7502×7501×750
Olajmennyiség igény (l/p.)20-6015-4520-5025-3020-45
Beemelhető bála – 1 hidr. Hengerrel1000 kg120012001200750-1000
Beemelhető bála – 2 hidr. Hengerrel16001250
Önsúly (kg)790850119014201150
Bogie tengelyszéria
Abroncsméret26,00-12,00-1226,00-12,00-1226,00-12,00-1226,00-12,00-1226,00-12,00-12
pageup