Függesztett bálacsomagolók

Gyártó: Oy ELHO Ab, Finn Köztársaság

 

 

Függesztett bálacsomagolók

 Az ELHO-nak több évtizedes tapasztalata van a bálacsomagolók gyártásában.Gépeit elsősorban skandináviai felhasználási körülmények közé tervez, ahol különösen fontos hogy a becsomagolt bálák a legszélsőségesebb időjárási viszonyok között is megőrizzék a termény minőségét. Ezek a gépek, egyszerű, jól kezelhető konstrukciójukkal, magas műszaki színvonalukkal teszik az ELHO-t a világ egyik vezető bálacsomagoló-gyártójává. 

 Hátsó vagy front 3-pontra egyaránt függeszthető, egyszerűen kezelhető, megbízható fóliázógépek

- széles választék különböző bálaméretekhez 

- egy vagy két szatellitkaros kivitelek

- manuális, félautomata és teljesen automata működtetéssel típustól függően

 

   Az ELHO Softliner széria három típust tartalmaz, a Softliner 1000, 1002 és 1500-at.A gépek típustól függően egy vagy két fóliázókarral szereltek, manuális bowdenes, félautomata(Easy Wrap) vagy teljesen automata vezérléssel.

   A bála betöltése a gép hátsó oldalán történik, a bálázó haladásával megegyező irányban. A beemelés különösen egyszerű ha a gépet a traktor frontfüggesztéséhez csatlakoztatja. A kisebb traktorok szintén jól használható mivel itt a beemelési és csomagolási folyamat alatt nagyon kis talajterhelés lép fel ha a gépet leengedi a talajra. Kisebb területeken a bálázás és csomagolás majdnem egy időben végezhető, ha a csomagolót a frontra, a bálázót hátra csatlakoztatja.Mivel nincs szükség gépcserére a munkafázisok között így időt takaríthat meg, és növekszik a betakarítás hatékonysága.

  A hármas görgőhajtás végzi a bála megfelelő forgatását.A fóliázókarok és a csomagolóasztal hidraulikus hajtásainak összehangoltsága, mindig egyenletes átlapolást és légmentesen fóliázott bálát hoz létre.

  A Softliner M szériákon monitoron követheti a bálázási folyamatokat(bálaszám, fordulat,stb.), az automata típusokat egy könnyen kezelhető panelről vezérelheti. A bála ürítés két módon végezhető: a beemelő keret segítségével óvatosan a talajra engedheti, vagy egyszerűen lebillenthető az asztalról.

 

Fastliner 1500

 Amikor a munkasebesség és minőség fontos... az ELHO Fastliner 1500 a legmegfelelőbb!

 

  A gyártó legújabb fejlesztésű, nagy teljesítményű féligfüggesztett csomagolója. A gép Hydro Balance tehermentesítéssel szerelt. A teljesen automatizált vezérlésnek (ELHO Opus) köszönhetően a Fastliner akár 60 bála/óra teljesítményre képes, megbízható minőségű fóliázás mellett.

 Munkahelyzetben a Fastliner féligfüggesztett gépként használható,traktor hátsó három-pontjához csatlakoztatva, és részben tehermentesítve a saját támasztó kerekeivel. Szállítási helyzetben a teljes terhelés a 3-pontra kerül.

 Munkavégzéskor a beemelés a traktor jobb hátsó kereke mellett történik, ami könnyű kezelést, és hatékonyságot biztosít.A Fastliner az ELHO Hydro Balance hidropneumatikus tehermentesítőjével szerelt, ami a gép terhelését a traktor 3-pontjára vezeti. Ez könnyű és pontos manőverezést tesz lehetővé kisebb területeken is.

  A fóliázási folyamat a beemeléstől a legördítésig, teljesen automatizált. Az ELHO Opus elektronikus vezérlőegységgel egyszerűen kezelhető és a nagyméretű kijelzőn a folyamatok jól követhetőek. Az Opus egység,lehetővé teszi az akár 60 bála/óra teljesítményt is.A gép 2 darab alumínium előfeszítő- vel és fóliaszakadás érzékelővel szerelt, amelyek jelzik és kiegyenlítik a fóliázást ha az egyik fólia elszakad vagy elfogy.

  A fóliázóasztal 3 db nagyméretű görgővel szerelt, amik biztosítják, minden típusú bála biztonságos csomagolását. A bálát oldalirányban 4 db görgő támasztaja meg.

 A gép Sauer Danfoss hidraulikus szeleppel szerelt ami LS és Open Center rendszerekhez is alkalmassá teszi.

 A robosztus emelőkarok központi helyzetbe hozzák a bálát mielőtt az asztalra helyezik. A bálák könnyebb összegyűjtéséhez, a gép opciósan bálafordítóval egészíthető ki.

 

 

TípusFastliner 1500Proliner 1500
Vezérlésautomata(Elho Opus)automata(ELHO Opus)
Teljes hossz (m)3.34
Szélesség (m)2.28
Magasság(m)2.69
Bála átmérő (m)1,0-1,51,2-1,4
Fólia-előfeszített,Alu(db×szélesség)2×7502×750
Olajmennyiség igény (l/p.)20-4520-45
Beemelhető bála – 1 hidr. Hengerrel1200 kg1000
Önsúly (kg)15201250
pageup